Toba de curcan

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2013 | 18834 vizualizari

 

Buna dimineata dragilor,stiu ca este prea timpuriu pentru astfel de reteta,dar va arat cum se face aceasta minunata tobita,numai buna pentru copiii vostri pentru ca este si sanatoasa in acelas timp.Asa dar,daca aveti voi sau parinti,rude,prieteni care au curcani,sa va opreasca gusha;stiti care este da???aceea in care stau boabele cand mananca iar voi o spalati,o dati cu putina sare si o pastrati la congelator pana in saptamana Craciunului;daca aveti mai multe e mai bine.
Hai,sunati-va rudele si avertizati-i!!

 

INGREDIENTE

  • gusa de curcan
  • maruntaie de curcan (ficat,pipote,inimi)
  • piept de curcan
  • carne de la pulpa
  • 1 punga cu gheare de pasare (din comert)
  • zarzavat pentru supa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de ienibahar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de curcan:

Carnea,maruntaiele,zarzavatul,toate curatate,spalate,le punem intr-o oala mare la fiert impreuna cu 1 lingura de sare,dafin,si restul boabelor;ghearele curatate,spalate,le adaugam si pe ele;lasam sa fiarba incet si bine,adunand spuma care se formeaza iar dupa ce totul este foarte bine fiert,adaugam usturoiul pisat,mai lasam cateva clocote si oprim focul.

Strecuram toate ingredientele,alegem carnea,supa o pastram intr-un vas apoi taiem in cubulete mici totul,punem intr-un castron,condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi umplem gusa turnand cate putin si din supa;dupa ce s-a umplut,mai adaugati supa apoi legati gusa cu ata alimentara si o punem la fiert in supa ce clocoteste pe foc;daca e nevoie mai adaugam apa.

Lasam toba sa fiarba foarte incet 10 minute,o scoatem cu grija,o punem pe un tocator cu alt tocator deasupra apoi o greutate si lasam pana a doua zi sau mai mult  cand este buna de servit.

TIPS-URI

1

in situatia in care nu gasiti gheare, pentru ca ele au gelatina ,puteti adauga un plic de gelatina dar nu in toata supa; scoateti 500 ml (atat intra la o tobita) de supa si adaugati in ea dupa cum stie fiecare sa foloseasca gelatina; adica puneti 1 lingura de praf in putina apa rece sa se hidrateze, apoi amestecati cu supa pe foc mic, atat cat se dizolva, apoi o folositi

2

usturoi daca vi se pare prea mult, puteti reduce la 2-3 catei doar cat da aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
rulada aperitiv